bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:  

 

 
  

 

Oldtimerverzekering

Oldtimer verzekering

Uw eigen oldtimer. Daar heeft u ongetwijfeld veel tijd, geld en moeite ingestoken. Maar u heeft er dan ook iets moois voor gekregen. Geen wonder dat u trots bent op uw pronkjuweel op wielen. Maar u weet. U hoeft bij het parkeren maar een paaltje over het hoofd te zien en u heeft een flinke deuk in uw prachtige voertuig. Mooi dat u dan een oldtimerverzekering heeft die ervoor zorgt dat uw hobby geen al te dure wordt.

Klik hier om een oldtimerverzekering te berekenen

De oldtimerverzekering biedt u twee dekkingsvormen:

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Volledig Casco (All-risk). U kiest de verzekering die het beste bij u en uw voertuig past.

Standaard verplichte dekking

U moet in ieder geval WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd zijn. Deze verzekering dekt schade die u aan derden toebrengt met uw voertuig of aangekoppelde caravan of aanhanger. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering is de noodzakelijke basisverzekering en de goedkoopste vorm om uzelf te verzekeren.

Compleet verzekerd

De meest complete oldtimerverzekering die u kunt afsluiten is de WA plus volledig casco (all-risk). U bent dan ook verzekerd tegen schade als gevolg van botsen, slippen en omslaan. Let op voor casco dekking dient u een taxatierapport (maximaal 1 jaar oud) te overleggen van een erkend taxateur.

Voorwaarden waaraan een voertuig moet voldoen om voor een Oldtimer verzekering in aanmerking te komen:

Een voertuig kan voor een oldtimerverzekering in aanmerking komen indien aan de volgende criteria wordt voldaan:
  • Voor dagelijks gebruik een ander motorrijtuig ter beschikking en op naam staat!
  • Er is sprake van een motorrijtuig met een klassiek karakter
  • Particulier en hobbymatig gebruik
  • Het voertuig 25 jaar of ouder is
  • Het voertuig voorzien is van een geel kenteken
  • De bestuurder ouder is dan 24 jaar
  • Er maximaal 7500 kilometer per jaar mee wordt gereden

Uitbreidingen op de oldtimerverzekering

In en opzittendenverzekering

De oldtimerverzekering dekt alleen schade aan uw voertuig en in de regel niet de schade aan de passagiers en uzelf. Een in- opzittendenverzekering biedt u en uw passagiers de zekerheid van extra bescherming tegen de gevolgen van een ongeval. Voor de premie hoeft u het niet te laten. Een in- opzittendenverzekering kost ongeveer € 23,- per jaar.

Rechtsbijstand

U staat er misschien niet altijd bij stil, maar uzelf, uw partner en uw kinderen lopen elke dag weer de kans om in een conflictsituatie terecht te komen met ingrijpende financiële gevolgen. Denkt u zich eens in dat u een verkeersongeluk krijgt en uw beroep niet meer kan uitoefenen. En dat de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker u niet volledig schadeloos wil stellen.

Als u niets doet draait u in zo’n geval op voor de financiële gevolgen. Natuurlijk kunt u gaan procederen, maar de kosten daarvan zijn vaak niet te overzien.

Gelukkig staat u er niet alleen voor als een goede rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten. Want dan bent u verzekerd van de allerbeste juridische hulp. De juridische zaak wordt dan behandeld door deskundigen die de weg weten in de complexe wereld van wetten en regels. Zodat u krijgt waarop u recht heeft.

Deze rechtsbijstandverzekering is op twee manieren te sluiten:

  • Een verzekering die alleen recht op hulp geeft als het om een te verhalen schade gaat waarbij het verzekerde voertuig betrokken is. Dit is de goedkoopste vorm en kost ongeveer € 27,50 per jaar.
  • Een volledige verkeersverzekering geeft een uitgebreidere dekking. Met deze vorm bent u verzekerd van rechtsbijstand in geval van juridische geschillen die voortkomen uit uw deelname aan het verkeer in de ruimste zin van het woord. Dus ook als u in het vliegtuig zit of zeilt of skiet. Ook personen buiten uw gezin zijn meeverzekerd wanneer zij met uw toestemming in uw vervoermiddel (mee)rijden. Uniek is dat deze verzekering uw gehele verkeersrisico dekt dus ook als u schade krijgt door een andere oorzaak. Deze uitgebreide vorm van verzekering kost ongeveer € 55,- per jaar.
 


 
         
         
 

Contactinformatie

Ongevallenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Overzicht

 
Bezoekadres

Verbindelaarsweg 110
6711VD Ede

Tel : 0318-666666
Fax : 0318-666600
Postadres

Postbus 555
6710BN Ede
Er gebeuren jaarlijks heel veel ongevallen. In het verkeer, op het werk, in en om het huis of bij sport en spel. De kans om bij een ongeval betrokken te raken is dan ook niet gering. Een klein moment van onoplettendheid het is gebeurt. Lees verder... Gelukkig staat u er niet alleen voor als u een goede rechtsbijstandverzekering heeft af-gesloten. Want dan bent u verzekerd van de allerbeste juridische hulp. Lees verder...
 
    Copyright © All Rights Reserved. bFA Verzekeringen Home | Privacy Policy | Terms Of Use | Disclaimer | Sitemap