bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:

    
 

 

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Een grote groep actieve en deskundige organisaties maakt het Politiekeurmerk Veilig Wonen® een succes. Projectontwikkelaars, aannemers, architecten, bouwers maar ook politie en beveiligingsbedrijven dragen allemaal hun steentje bij aan veilige woningen, zowel in de nieuwbouw als in bestaande wijken. Verder zijn gemeenten en woningcorporaties hard bezig om onze samenleving leefbaarder en veiliger te maken.

De medewerkers van veel organisaties zijn opgeleid om bewoners te vertellen hoe zij hun woning tegen inbraak kunnen beveiligen. Bijvoorbeeld hoe bewoners ramen en deuren volgens het keurmerk kunnen beveiligen. Daarvoor is goedgekeurd hang- en sluitwerk beschikbaar, dankzij de leveranciers en fabrikanten. Maar ook welke maatregelen bewoners bij afwezigheid kunnen treffen. Daarvoor kun je afspraken met buren maken. En hoe bewoners de aangebrachte voorzieningen moeten gebruiken én onderhouden. Wanneer bewoners hun huis volgens de eisen van het keurmerk (laten) beveiligen, krijgen zij het certificaat Veilige Woning. De meeste verzekeraars geven dan korting op de inboedelverzekering.

Het keurmerk is een instrument van en voor iedereen. Met dit gereedschap draagt u bij aan een veilig Nederland. U zorgt voor een daling in het aantal woninginbraken. U bevordert een veilig gevoel en een leefbare omgeving.

Wat is het keurmerk?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is een keurmerk dat afgegeven wordt voor woningen, complexen en wijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond sociale veiligheid, leefbaarheid, inbraak- en brandpreventie. 

Veel, veel veiliger

Uw huis is voor u heel belangrijk, want het is uw thuis. Maar voelt u zich er altijd veilig? Wanneer u 0342 - 49 17 67 belt, komt er gratis een adviseur van Blankesteijn Inbraakpreventie voor het Keurmerk Veilig Wonen bij u langs, die alle 'inbraakgevoelige' plekken in kaart brengt en een advies geeft over de eventuele aanpassingen en/of reparaties aan uw woning. Zo neemt de kans op een inbraak af met circa 95% en komt uw huis in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. 

De meeste verzekeraars geven korting op uw premie.

Het PKVW-certificaat is een officieel document, dat de verzekeringsbranche erkent als bewijs voor een verlaagd risico op inbraak. Hiermee kunt u een lagere premie claimen voor uw inboedelverzekering.