bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:

    
 

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Onverwachte gebeurtenissen kunnen verrassend leuk zijn. Maar soms ook heel vervelend. Bijvoorbeeld als u bij de buren per ongeluk een dure vaas omgooit. Of als u, als fietser of voetganger, een verkeersongeluk veroorzaakt met ernstige afloop. Hoe onbedoeld het allemaal ook is, de financiële gevolgen kunnen dramatisch zijn. Op zo’n moment biedt een goede aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) passende financiële bescherming.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is niet verplicht, maar u kunt eigenlijk niet zonder.

Financiële gevolgen

Omdat de financiële gevolgen van een gebeurtenis waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld, enorm kunnen zijn, is alleen de beste verzekering goed genoeg. De AVP biedt zekerheid wanneer u als particulier aansprakelijk wordt gesteld voor schade die u per ongeluk aan de eigendommen van een ander toebrengt. Ook als een ander door uw toedoen letsel oploopt, en u daarvoor aansprakelijk bent, dekt de AVP de eventuele financiële gevolgen.

Premie en verzekerd bedrag

De verzekeringspremie is afhankelijk van uw gezinssituatie en de hoogte van het verzekerde bedrag. U kunt kiezen uit bedragen van € 500.000, € 1.000.000,  € 1.500.000 en  € 2.500.000.