bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:

     
 

 

Opstalverzekering

Woonhuisverzekering

Brand bij de buren! Je eigen huis komt deels onder het roet te zitten en de verf van de kozijnen is zwaar beschadigd. De wind neemt in kracht toe: er is zware storm voorspeld.

Je ziet grote stukken dakbedekking langs waaien en je herkent ze van de schuur. Je merkt pas dat het dak lekt als er grote bruine kringen in de plafonds verschijnen. Boven komt het behang van de muren en de dakisolatie is al niet meer te redden. In zulke gevallen biedt een goede woonhuisverzekering uitkomst.

Welke dekking heeft een opstalverzekering?

De opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, moet alles dekken wat "onroerend "is. Dat is dus niet alleen het huis, van de kelder tot de bovenkant van de schoorsteen, maar ook de garage, de schuur, de schutting en zelfs het zwembad als u dat heeft. Deze verzekering dekt al deze zaken tegen schade door onder andere brand, blikseminslag, ontploffing, storm, inbraak, vandalisme en bijna elke denkbare vorm van wateroverlast: water uit CV- en waterleidingen en de afvoerbuizen, uit het riool, water dat door het dak of via de begane grond binnenkomt en water uit een aquarium of een waterbed.

Herbouwwaarde

Als de schade hersteld wordt, moet de uitkering voldoende zijn om alle herstelkosten te kunnen betalen. Daarop moet het verzekerde bedrag dan ook zijn afgestemd. Het verzekerde bedrag moet dan hetzelfde zijn als de herbouwwaarde van het huis en de bijgebouwen. Het is niet eenvoudig om die waarde zelf vast te stellen, maar wij kunnen u daarbij natuurlijk adviseren, en als er daarna niet ingrijpend wordt verbouwd, blijft het verzekerde bedrag door de index automatisch op de juiste hoogte.