bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:  

 

 
  

 

Motorverzekering

Op een motor of een scooter rijden betekent voor velen vrijheid. Maar u bent als motor of scooterrijder erg kwetsbaar en vaak afhankelijk van het gedrag van uw medeweggebruikers. Gaat er iets fout, dan is de schade meestal fors. Het is dan ook belangrijk om goed verzekerd te zijn.

Klik hier om uw motorverzekering te berekenen

Bij een motorverzekering kunt u kiezen uit de volgende dekkingsmogelijkheden.

Standaard wa dekking

U moet in ieder geval WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd zijn, daarom maakt een WA-verzekering altijd deel uit van elke vorm van motorverzekering. Deze verzekering dekt schade die u aan derden toebrengt met uw motor. Die schade kan zowel materieel als lichamelijk zijn. Een WA-verzekering is de noodzakelijke basisverzekering en de goedkoopste vorm om uzelf te verzekeren.

Meer zekerheid (beperkt casco)

Wilt u meer zekerheid dan kunt u naast uw WA ook een beperkt cascoverzekering afsluiten. U betaalt dan iets meer, maar in ruil voor die hogere premie bent u meteen voor een belangrijk stuk verzekerd tegen schade aan uw eigen motor. U kunt daarbij denken aan diefstal van uw motor, schade door storm en hagel, brand, joyriding en schade veroorzaakt door overstekend wild.

Compleet verzekerd (casco)

De meest complete motorverzekering die u kunt afsluiten is de WA plus volledig casco (all-risk). U bent dan ook verzekerd tegen schade als gevolg van botsen, slippen en omslaan.

Ongevallen - opzittendenverzekering

Als bestuurder of passagier van een motor of scooter bent u zeer kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het goed uw verzekering uit te breiden met de ongevallenopzittendenverzekering. De ongevallenopzittendenverzekering voorziet na een ongeval in een uitkering als de bestuurder of de passagier blijvend invalide raakt of overlijdt. Bij een ongeval speelt voor de uitkering de vraag of u schuld heeft aan het ongeval geen rol. Op een persoonlijke ongevallen verzekering kan ook helm en kledingschade tot € 1000,- meeverzekerd worden.

Rechtsbijstand

U staat er misschien niet altijd bij stil, maar uzelf, uw partner en uw kinderen lopen elke dag weer de kans om in een conflictsituatie terecht te komen met ingrijpende financiële gevolgen. Denkt u zich eens in dat u een verkeersongeluk krijgt en uw beroep niet meer kan uitoefenen. En dat de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker u niet volledig schadeloos wil stellen.

Als u niets doet draait u in zo’n geval op voor de financiële gevolgen. Natuurlijk kunt u gaan procederen, maar de kosten daarvan zijn vaak niet te overzien.

Gelukkig staat u er niet alleen voor als een goede rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten. Want dan bent u verzekerd van de allerbeste juridische hulp. De juridische zaak wordt dan behandeld door deskundigen die de weg weten in de complexe wereld van wetten en regels. Zodat u krijgt waarop u recht heeft.

Deze rechtsbijstandverzekering is op twee manieren te sluiten:

  • Een verzekering die alleen recht op hulp geeft als het om een te verhalen schade gaat waarbij het verzekerde voertuig betrokken is. Dit is de goedkoopste vorm en kost ongeveer € 26,- per jaar.
  • Een volledige verkeersverzekering geeft een uitgebreidere dekking. Met deze vorm bent u verzekerd van rechtsbijstand in geval van juridische geschillen die voortkomen uit uw deelname aan het verkeer in de ruimste zin van het woord. Dus ook als u in het vliegtuig zit of zeilt of skiet. Ook personen buiten uw gezin zijn meeverzekerd wanneer zij met uw toestemming in uw vervoermiddel (mee)rijden. Uniek is dat deze verzekering uw gehele verkeersrisico dekt dus ook als u schade krijgt door een andere oorzaak. Deze uitgebreide vorm van verzekering kost ongeveer € 55,- per jaar. lees verder.....
  
         
         
 

Contactinformatie

Ongevallenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Overzicht

 
Bezoekadres

Verbindelaarsweg 110
6711VD Ede

Tel : 0318-666666
Fax : 0318-666600
Postadres

Postbus 555
6710BN Ede
Er gebeuren jaarlijks heel veel ongevallen. In het verkeer, op het werk, in en om het huis of bij sport en spel. De kans om bij een ongeval betrokken te raken is dan ook niet gering. Een klein moment van onoplettendheid het is gebeurt. Lees verder... Gelukkig staat u er niet alleen voor als u een goede rechtsbijstandverzekering heeft af-gesloten. Want dan bent u verzekerd van de allerbeste juridische hulp. Lees verder...
 
    Copyright © All Rights Reserved. bFA Verzekeringen Home | Privacy Policy | Terms Of Use | Disclaimer | Sitemap