bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:

    
 

 

Caravanverzekering

Je gaat met het gezin op vakantie. Onderweg stop je ergens om een hapje te eten. Na afloop wacht je op het parkeerterrein een onaangename verrassing: wég is de caravan.

Je toert met de vouwwagen in het buitenland en doorkruist een berglandschap. Ineens hoor je een enorme klap achter je en je verliest bijna de macht over het stuur: er is een groot rotsblok op de vouwwagen gevallen en heeft daar weinig van heel gelaten.

Je hebt nét een duik in het zwembad genomen, als je vanaf de camping een rookwolk ziet opstijgen. Je rent ernaar toe en ziet hoe je fraaie stacaravan in vlammen opgaat.

Met een caravanverzekering ben je gelukkig gedekt tegen de financiële gevolgen van zulke calamiteiten.

Uw caravan het gehele jaar verzekerd

Een gemiddelde caravanbezitter haalt zijn bezit maar één of twee maal per jaar van stal. Toch is het ook voor caravans raadzaam een aparte verzekering af te sluiten, gezien de hoge kosten van dit vakantieverblijf. Deze verzekering dekt schade aan een caravan, plus de voortent en de inboedel. Vrijwel iedere schadeoorzaak valt binnen de dekking van een caravanverzekering. Tevens is ook schade gedekt tijdens de periode dat de caravan in de stalling staat opgeslagen.

Nieuwwaarde regeling

De caravan is na de aanschaf voor een bepaalde periode tegen nieuwwaarde verzekerd, maar na verloop van tijd, meestal tussen de 5 en 10 jaar, is alleen nog de dagwaarde verzekerd. De inboedel van de caravan blijft wel tegen de nieuwwaarde verzekerd. Als de caravan schade heeft opgelopen, betaalt de verzekeraar de reparatiekosten tot maximaal het verschil tussen de waarde voor en na de schade.

Caravanverzekering berekenen

Bent u benieuwd wat de premie is voor een caravan of vouwwagenverzekering of wilt u een verzekering afsluiten?

Klik hier om een berekenening voor uw caravanverzekering te maken.