bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:

    
 

 

Fietsverzekering

Fietsers kennen geen WA-verzekering. De fietsverzekering vergoedt in principe alleen schade aan de fiets zelf. Deze verzekering dient dan ook beschouwd te worden als een cascoverzekering. De verzekering dekt schade als gevolg van diefstal, slippen, botsen en brand.

Wat vergoed de verzekeraar?

De verzekeraar vergoedt de reparatiekosten, tenzij deze niet meer bedragen dan het verschil tussen de waarde voor en na de schade. Als deze hoger zijn (en bij diefstal) betaalt de verzekeraar een nieuwe fiets.

Eigen risico

Veel verzekeraars hanteren een eigen risico. De hoogte ervan verschilt; in de Randstad kan het oplopen tot 50%, wat niet verwonderlijk is gezien het grote aantal fietsendiefstallen.

Belangrijk!

De verzekerde moet het reservesleuteltje dat hij bij de aankoop van zijn fiets heeft gekregen goed bewaren. De verzekeraar keert bij diefstal pas uit als de verzekerde beide sleutels kan laten zien. Als de verzekerde de reservesleutel is verloren, heeft hij geen recht op vergoeding van de schade. Bewaar de reservesleutel dus op een veilige plaats.

Fietsverzekering berekenen

Bij ons kunt u online een berekening maken hoeveel een fietverzekering kost. Aan het einde van de berekening is het mogelijk om een offerte aan te vragen, of als u wenst gelijk de fietsverzekering in te laten gaan.