bFA Verzekeringen Home  


Direct naar:

    
 

 

Kampeerautoverzekering

Iedereen die een kampeerauto bezit, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren voor tenminste het risico van schade die met de auto wordt toegebracht aan een ander of diens bezittingen (het zogenaamde WA-risico).

Klik hier om een camperverzekering te berekenen

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-dekking)

De dekking die wordt geboden voor wettelijke aansprakelijkheid is tenminste € 1.000.000,- per gebeurtenis. Vaak bieden WA- polissen echter een dekking van € 2.500.000,-

Cascodekking camperverzekering

In aanvulling op de verplichte WA-dekking, kan de auto zelf worden verzekerd door het afsluiten van een cascoverzekering. Volledige casco, ook wel ‘All Risks’ genoemd – en beperkt casco. De beperkte cascoverzekering biedt dekking tegen verlies of beschadiging van de auto door onder meer diefstal, brand, ontploffing, storm- en hagelschade en botsing met loslopende dieren. Bovendien is de inventaris van de kampeerauto tot een bepaald maximum meeverzekerd. Schade door een aanrijding is onder een beperkte cascoverzekering niet verzekerd. Dit is het belangrijkste verschil met de volledige cascoverzekering, die dekking biedt voor alle ‘van buiten komende onheilen’. Waaronder dus ook schade door een aanrijding (ook al is dit uw eigen schuld ).

Verzekeringsgebied

U bent verzekerd in Europa en in de landen aan de Middellandse Zee.

Aanvullende verzekeringen

Op uw kampeerautopolis kunt u aanvullend nog een ongevallenverzekering voor inzittenden, schadeverzekering voor inzittenden en verhaalsrechtsbijstandsverzekering afsluiten.

Premie

De premie is afhankelijk van het gewicht en de waarde van de kampeerauto. Er geldt een korting voor schadevrij rijden (bonus/malussysteem). Het door u opgebouwde aantal schadevrije jaren op uw auto- of motorverzekering kan worden overgenomen op de kampeerautoverzekering. Daarnaast wordt de premie bepaald door de dekkingsvorm die u kiest. (WA, WA+Beperkt Casco of WA+Volledig Casco). Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Camperverzekering berekenen en afsluiten

Indien u zelf een camperverzekering wilt vergelijken en afsluiten kunt u op onderstaande link klikken. Hier vergelijkt u verschillende verzekeringsmaatschappijen en kunt u zelf uw keuze maken waar uw verzekerd wilt worden. Aan het einde van de vergelijking word u de keuze aangeboden om een offerte op te vragen of direct de verzekering van uw keuze in te laten gaan.

Klik hier om een camperverzekering te berekenen